dilluns, 16 de novembre de 2009

PERQUÈ ESTEM ORGANITZANT LA CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA DE LA NACIÓ CATALANA A CENTENARS DE MUNICIPIS?1) Per poder demostrar al món que la nació catalana està preparada per exercir el dret a l’autodeterminació i a la independència. La Consulta sobre la Independència de la Nació Catalana que s’organitzarà a molts municipis de la nostra nació té per objectiu demostrar al poble català i a tots els pobles del món que la nostra nació està preparada per afrontar l’exercici del dret a l’autodeterminació i la independència política, malgrat els obstacles i impediments que posa l’estat espanyol i l’estat francès.


2) Per promoure després la convocatòria d’un referèndum vinculant sobre la independència. Quan es consideri assolit aquest primer objectiu, el Consell Plenari de la Coordinadora impulsarà la convocatòria d’un referèndum nacional d’independència amb caràcter vinculant que haurà de ser promogut per la pròpia Coordinadora, la ciutadania i pels agents socials i polítics. Si la independència fos proclamada de forma unilateral per part dels nostres representants polítics, el referèndum tindrà un caràcter ratificatori d’aquesta proclamació d’independència. Tot el procés pretén, així mateix, l’aprofundiment dels mecanismes de democràcia directa, especialment als municipis.


3) Per enfortir les xarxes ciutadanes que hauran de recolzar el referèndum vinculant sobre la independència. La Consulta sobre la Independència es fonamenta en l’autoorganització de la societat civil i en l’autoreconeixement del poble català com a nació i com a subjecte polític. Per això, les xarxes socials i ciutadanes que ara es constitueixen, o que es puguin constituir en el futur, seran la base social sobre la qual s’ha d’apuntalar i defensar democràticament el procés d’independència de la nació catalana que ara comença.


4) Per afavorir la participació popular i la democràcia directa. Volem aconseguir la màxima participació popular en totes les consultes que es portin a terme.


Aquests objectius van ser aprovats en el Consell Plenari de la Coordinadora per la Consulta sobre la Independència que es va celebrar el passat 24 d’octubre de 2009 a la localitat d’Arenys de Munt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada