dimarts, 13 d’octubre del 2009

CASTELLBISBAL DECIDEIX

El passat dijous 1 d’octubre, una trentena de veïnes i veïns de Castellbisbal van constituir la Plataforma per la Consulta de la Independència de Castellbisbal.

La Consulta sobre la Independència, que és vol fer el proper 13 de desembre, té per objectiu demostrar al poble català i a tots el pobles del món que la nostra nació està preparada per afrontar el dret a l’autodeterminació i la independència política, malgrat els obstacles i impediments que hi posa l’Estat espanyol.

L’autodeterminació

L’Assemblea General de les Nacions Unides, proclamà, el 19 de desembre de 1966, el dret a l’autodeterminació de qualsevol poble, en la Declaració Universal dels Drets Humans.

L’Assemblea de Catalunya, va esdevenir una plataforma unitària antifranquista que, entre els anys 1971 i 1977, agrupà pràcticament tots els partits polítics catalans –des de l’extrema esquerra fins al centre- les organitzacions sindicals i socials dels país. En el punt tercer de la seva declaració de principis s’hi demana: El restabliment provisional de les institucions i dels principis configurats en l’Estatut de 1932, com a expressió concreta d’aquestes llibertats a Catalunya, i com a via per arribar al ple exercici del dret d’autodeterminació.

El Parlament Català, el nostre màxim òrgan legislatiu,en les resolucions del 12 de desembre de 1989 i del 27 de setembre de 1991, ha proclamat el dret a l’autodeterminació com a imprescindible i irrenunciable, i s’ha reservat el dret a exercir-lo, quan ho consideri convenient.

*************************
A Arenys de Munt,va començar un capítol nou de la història d’aquest país...de sobte molta gent, d’Arenys de Munt i fora, va entendre quin és el camí a seguir i va comprovar no només que és possible seguir-lo sinó que som molts els que estem disposats a seguir-lo, que en som tants com per a conformar majories socials noves... (Vicent Parpal, periodista. VILAWEB, 14-09-09).

La primera lliçó d’Arenys és que la societat civil, la gent, té un poder immens, que desborda la pràctica prudent i de curt abast de la política catalana....(Patrícia Gabancho, periodista. AVUI, 23-09-09).

La unitat ens farà vèncer i hi ha camí per recórrer. Ni ara ni mai separats; sempre junts, malgrat que se’ns vulgui dividir per interessos,....Catalunya ens necessita a tots. Visca la veu del poble ! (Carles Móra Tuxans, Alcalde d’Arenys de Munt. AVUI 12-10-09).

ADHEREIX-T’HI - COL·LABORA – PARTICIPA

Amb La Plataforma per la Consulta de la Independència de Castellbisbal, des de la societat civil, demanem el vostre suport, per fer realitat la consulta popular, el proper 13 de desembre, exercint el dret democràtic a l’autodeterminació.

PARTICIPA: Vine a la propera assemblea: 22 d’octubre, a les 22 h., al Casal Cultural i Recreatiu.

ADHEREIX-T’HI: castellbisbal.decideix@gmail.com

COL·LABORA: Castellbisbal Decideix: 2074-003-93-3270513197 (Caixa d’Estalvis de Terrassa)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada