dilluns, 19 d’octubre del 2009

Sant Cugat també s'adhereix a la consulta popular, serà la segona població del Vallès en adheris-se

Notícia del diari EL PUNT

Sant Cugat engega la maquinària per fer la consulta popular sobre la independència el 13 de desembre

L'assemblea tria per majoria fer la mateixa pregunta que a Arenys de Munt

Sant Cugat del Vallès
Unes 60 persones van participar ahir al vespre en la primera assemblea de la Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació que ha de tirar endavant la celebració d'una consulta popular sobre la independència de Catalunya, tal com va passar fa un mes a Arenys de Munt. L'assemblea va votar a favor de celebrar la consulta popular el dia 13 de desembre i de fer la mateixa pregunta que ja es va fer al municipi maresmenc, tot i que la decisió final serà de la coordinadora nacional.
Ahir es va engegar a Sant Cugat per part de la societat civil tota la maquinària que requereix l'organització d'una consulta popular sobre la independència de Catalunya en un dels municipis més grans de l'àrea metropolitana de Barcelona, amb més de 70.000 habitants i amb nuclis de població dispersos pel territori. Conscients d'aquests problemes, però, l'assemblea va votar a favor de fixar la consulta el dia 13 de desembre, tot i que cada municipi és lliure finalment d'endarrerir la data.
Amb tot, el debat més llarg i intens es va concentrar en com s'havia de formular la pregunta als santcugatencs. La majoria d'assemblearis van optar per fer servir la mateixa pregunta que va protagonitzar la consulta d'Arenys de Munt amb l'objectiu que el resultat de la consulta es pugui validar amb el que es va obtenir al municipi del Maresme i amb el que sorgeixi de la resta de consultes que es facin en altres municipis catalans els pròxims mesos.
Està d'acord que Catalunya esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social, integrat en la Unió Europea? Aquesta serà la pregunta que es formularà als santcugatencs, tot i que alguns participants en l'assemblea eren partidaris de fer-hi algunes modificacions i canviar el nom de Catalunya per nació catalana o Països Catalans. Més entrebancs van sorgir a l'hora de voler modificar la denominació Unió Europea per Europa amb l'objectiu de sumar el vot de totes aquelles persones que, tot i ser independentistes, no combreguen amb els postulats constitutius de la UE. Finalment, es va optar per deixar el mateix text que es va fer servir a Arenys, tot i que la decisió final dependrà de la coordinadora nacional i de les propostes que aporti cada municipi.
Pel que fa a qüestions organitzatives, els membres de la plataforma es van dividir en nou subcomissions per començar a elaborar aspectes relacionats amb la comunicació, la logística, la campanya, el finançament, l'organització de voluntaris, i la seguretat durant la consulta, També es va aprovar la creació de la figura de l'interlocutor amb l'alcalde i els regidors de l'Ajuntament de Sant Cugat. Una de les primeres feines d'aquest càrrec serà presentar-los el text d'una moció perquè es porti a aprovació en el ple del dia 19 per aconseguir el vistiplau del consistori, Una tasca gens fàcil atès que els regidors no poden donar suport a una consulta sobiranista, tal com va quedar palès a Arenys de Munt amb la intervenció de l'advocat de l'Estat,
Darrera actualització ( Dimecres, 14 d'octubre del 2009 02:00 )

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada